-->

Thursday, February 28, 2013

Solehah dan giginyaa..

Assalammualaikum & selamat malam :)

tengok title pun dah tau kann?kann?? saje aku nak bagi hot story untuk pesakit sakit gigi..eh.ada ehh??haha! mcm aku nie lahh.. paling aku tak suka dari kecik sampai besar , doktor gigi , cabut gigi, tampal gigi , nasib baik lahh aku suka berus gigi . muehehe . kecik kecik dulu , bapak aku sendiri yg cabut gigi kami beradik.. tu pun kena pusing rumah 35 kali dulu baru cabut.wahahaha.. rasanya aku sorang kot mcm tu..adik beradik lain . chill ja nk cabut gigi..haishhh..pelikk . aku rasa paling last bapak aku sendiri yg cabut gigi aku ni masa tahun 2009 kot. . tu pun aku taknak.. so lpas tu aku tekad dahh..nak jaga gigi aku elok elok . tapi .. mcm biasalahh.. kalau takda angin..takkanlahh pokok x begoyang.. err.apakah .. sakit gigi aku datang balik tahun lepas.. 2012 , masa aku sem 5 rasanya .. masa tu , sebab sakit gigi aku jarang pegi kelas.semua sebab gigi. boleh gila tahu tak ?? dah cuti sem pun sakit.. orang kat rumah aku ni puas suruh aku pegi cabut . && aku mcm batu besar , mcm takda telinga nak dengar . kenapakah ? sebab..emm.kan aku dah ckp kat baris nombor 2 atas tu. hahahaha! 

di sebab kan aku penat dengar orang kat rumah ni bising , sebab gigi aku ni. aku mintak tolong katt GOOGLE weyhh. hahaha. seriously.. bukak Google, taip kat searchbox.. "bagaimana hendak merawat sakit gigi." , kalau tak pun "petua hilangkan sakit gigi.." . . hahaha. lagi... lagi.. "petua kurangkan gusi bengkak.." . kahkahkahkah! 


semua tips & petua tu aku try okei.tapi masehh jugakk.. last last aku terjumpa satu artikel pasal kanser apa ntah aku tak ingat , yg aku ingat dorang letak gambar gusi , gigi , mulut .. ya Allah, sampai aku terbawak bawak dalam mimpi. sapa lah tak takut kann.. ngam ngam masa tu aku pun tgh sakit gigi . menambahkan lagi perasaan . aku search image pulak kat google pasal sakit gigi.gusi semua ni.. kalau gmbar cantek takpe lahh.. tapi , nie tak..gambar yg buruk buruk. nak ke kita jadi mcm tu jugak. huwaaaaaa.. 

tu pun, walaupun dah tengok benda mcm tu. hati aku ni tak cair jugak nak pegi cabut gigi.wuuuu.. sampai lah satu hari , syok syok nak pegi shopping . mak paksa pegi klinik doktor gigi pulak. hati sape lah tak cair kan kalau dah mak yg suruh .. hahahahaha. ye ke..

aku rasa , kalau ada sapa sapa yang takut cabut gigi tu ,, bawak bawak lah ye search kt google image.. search.. "kanser mulut " .. ke.. konpem..konpemmm trus pegi klinik cabut gigi.wahahaha.

sekian terima kaseh . 

p/s : good job solehah , semakin rajin update blog,muehehehe~~

1 comments:

Cik Ezy said... [PLEASE REPLY COMENT]

cik ezy pon xsuke doktor gigi..
sejak dr skolah rndah lg.. haha