-->

Wednesday, April 6, 2011

dia rasa..dia hebat kot...

entri nie memang panjang lebar bersegi bulat.


mesti sakit hati kan..



kalau ada di sekeliling kita yg rasa diri dia bagus sangat..kan?
smpai snggup mengata org lain..or mngutuk..mengeji..menghina..
atau..memandang rendaahh terhadap org lain..hemm...



dia rasa mungkin dia terlalu hebat kot.. sampai perasaan org dikanan kiri..
atas..bawah..semua dia tak kesah..dia tak kesah pun kalau org2 tutt.
sakit hati..mcm dia ckp.." jadik diri sendiri lahh.. "


eh2.perlu ke jadik diri sendiri smpai mcm tu..agak agak la bah..
biarpun org di kanan di kiri..d atas..d bawah dia tu salah @ tak besalah.
apa salah nya duduk diam kejap.then..imagine jadik org yg ada di kiri.kanan..
atas..bawah.. apa kau rasa??kopi ke milo??cehh.


agak agaknya..memang ada prinsip mcm nie kot..entah la..
aku tak blajar sgt prinsip2 mcm nie..dulu..masa sekolah..
belajar prinsip perakaunan jakk..wekkk!
yes.aku memang takda hak untuk besuara..sebab..aku hanya mampu
melihat..tapi..aku memang!konfem! sakit hati kalau aku di buat mcm nie.


kalau saya..tak sanggup lah nak sakitkan hati org lain sebab nak puaskan diri sendiri..
eh2.aku rasa mcm nak jadi superhero pulak..rasa mcm nak tolong org2 yg di tindas dr segi 
mental ataupun fizikal dari org2 yg rasa hebat tu lahh..



bukan sebab org anggap awak sifu/master/mentor/pendekar penyu awak boleh sakitkan fizikal 
dan mental org yang lemah..tak adil lah mcm nie...
cuba awak jadi org yang lemah then IQ awak terhadap dunia iT rendah di level paling bawah?
apa awak rasa..jiwakacau..jiwakosong.. (ish.asl word nie pulak kluar.)
tapi..awak memang tak rasa apa2 pun..sebab..AWAK KAN TERLALU HEBATT!


kita memang ada hak untuk pandang rendah dgn org lain.tapi..agak agak la bahh..
jangan smpai org yg di pandang rendah rasa sakit hati.terluka hati..patah hati.hati yg hilang 
sudahh laa... simpan perasaan pandang rendah dgn org lain bawah katel jak.
tak perlu nak show mcm buat konsert..nak jadik dirik sendiri boleh..tapi ingat..


bukan kita sorang jk dlm dunia nie..lg ada manusia yg ada perasaan..



owh.nie 1st time aku buat entri mcm nie.tak sangka lah..tu lahh..
kan aku dah ckp..aku rasa mcm nak jadikk superheroo..mcm kluang man.. tiong man..
cicakman..*yg oversea mcm betmen,supermen.catwoman..aku tak berapa nak minatlah.
sebab nak tolong org yg di pandang rendah mcm nie  dari di tindas org2 dari 
company RASA HEBAT SDN.BHD..... wekkk!:p


aku tak bagi cili..gula.ataupun mana2 perisa yang boleh membuatkan AWAK terasa sedap.


sekian terima kaseh..
maaf..kalau AWAK baca.wahaha.. 
*apa laa sangat org di sini nak di bandingkan dengan org yg hebat di sana.


yang benar..
solehah wahab.
*eh2.sapa AWAK tu..?grr..taktau laa apa motif entri nie.korang faham2 jk lah..


12 comments:

aNiss :):) said... [PLEASE REPLY COMENT]

alaa.. kak solehah lagi hebat lah (^_^)

wa khairul onggon said... [PLEASE REPLY COMENT]

otedah sapa nganoknya kah.. sabar jaklah mun ada org memandang rendah pada kita. Lak tauknya langit tinggi rendah.. aiee.. kedak manas jak komen tuk hehe.. :)

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@aNiss :):)

haha.xde lah aniss..entri nie xda kna mngena ngn akak pun..hehe :)

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@wa khairul onggon

xda org anok kmk..tp kmk xpat sbr mun ada org cmya..suka menindas org nk lemah.apakah..sebab rasa hebat gilak kali..xtauk juak eh..nya xda pk perasaan org lain.just mok puaskn diri snndri jak..

Cik Aish said... [PLEASE REPLY COMENT]

manusia mcm2 ragam...chill je ok!

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Cik Aish

solehah emosi cket jumpa org mcm tu la cik aish..mcm..err..x suka lh..hehe.. *okei2..tgh nk chill..ehehe

Memo_Hazel said... [PLEASE REPLY COMENT]

ilek la dear. ng ada org bangsa ya knektok. mdh mcm tauk pa org asa, p sebenar nya, nya pk nya jak superverb! nya jak hebat! ish, memo dah jumpa org mcm nie. malas nk banyak bunyi. ada juak entri panjang. sampe knk anok gk ada kelak. ahaha.

chill dear. dh gk itok2 ya. xda apa ya. kmk maseh sehat. hahah.

Cik Ezy said... [PLEASE REPLY COMENT]

solehah terhebat..
hehek..
nt dh tukar link gtau laju2 ek..
haha

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Memo_Hazel

gram kmk bh..ksian org lain.. :(
coba pk perasaan org lain juak.. tk x..ingt dpunn jak..haishh..

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Cik Ezy

adoi.haha..aorg di sana tu yg hebat.. :)

okei2..nnti solehah bgtau cik ezy okei..hehe :)

Memo_Hazel said... [PLEASE REPLY COMENT]

bak kata org, wat goes around, come arounddd. hehe. hukum karmaaa. :)