-->

Tuesday, April 19, 2011

aku dah banyak kali try..

*1st time aku letak gmbr baby dlm blog..

jangan laa fkir bukan bukan aku letak gmbr baby tu..bukan sebab aku tak sabar nk
ada baby..tapi..perangai buruk aku nie..yang sombong sgt dgn baby kot..
mak & kakak dah penat tegur aku dari dulu sampai sekarang..kdg2..aku pun
rasa tekanan perasaan jugak bila dah kena tgur banyak kali..korang tak rasa mcm tu??
cehh!tipulahhkalau tak terasa hati kalau org dh tegur perangai kita 55 kali gtu.haha..


NO.!TIDAK!AKU BUKAN LAH ALERGIK DENGAN BUDAK KECIK.*mcm
dlm gambar atas tu..ckit pun aku tak alergik..benci..tak suka..memang takda perasaan
mcm tu.cuma..aku tak pandai nak bermesra ngn budak kecik..err.faham tak??
kalau balik kampung ayah..balik jak dlm kreta..konpem aku kena tegur ngn mak..
sebab perangai tu lahhh..mcm ngek kan..adoi..susah lahh mcm nie..

aku bukan nya apa..memang tak pandai nak bermesra dgn budak kecik..
apatah lagi nak tiyum tiyum  cium2 pipi..ckp mcm nie.. "alololo buchukk..comel lahh!"
cyes.aku memang tak penah buat mcm tu..seumur hidup beb..i tell yu.nak pegang.. 
jangan suruh la..lagi lagi..anak makcik aku kat kampung tu..mata dia kan..kalau aku 
tengok tv tepi tempat dia baring tu..ha..haa..mula lh tu..mata mcm nak makan org..
ee.so.aku tak duduk lama2 depan tv..cancincau dari ctu.

ingat lagi..kakak marah sangat..sebab..budak tu senyum2 tgok aku..nak suruh aku 
main2.mesra2 la tu.ckit pun aku tak layan..akak aku paksa jugak..kakak aku nie 
satu dah tau aku tak suka.dia paksa jugak..err.korang faham tak apa aku rasa??

kesimpulannya..aku dah berusaha nak bermesra dgn budak kecik baby..tapi..memang tak dapat.
aku pun dah penat jugakk.asek kena tegur ntah berapa kali dahhh..kadang2 sakit hati woo.
tapi tu lahh..dorang tak faham perasaan aku yang tak suka bermesra dgn baby nie..
ntahla..sebab..x biasa lah mcm tu..ishh...bukan aku tak suka baby okei..aku suka..err.
boleh laa..cuma x pandai nak manja2 gitu..wahahaha..

biarlah masa menentukan..nanti..slow2 aku belajar manja2.wekk!
p/s : tapi aku suka layan budak kecik 3 tahun ke atas..bes ape..aku lebih selesa dgn dorang.haha. jalan jalan..bawak dorang makan aiskrim..nah..bess kan??hehe

18 comments:

Cik Ezy said... [PLEASE REPLY COMENT]

nt ade ank sendiri otomatik jdk suke bdk2 lbh dr bse..
keh3..

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Cik Ezy

ha aa..mybe kot..
kwn pun ade ckp mcm tu jugakk.
hehe..xsaba lahh nk ada anak sndiri..
wahaha.

aisya said... [PLEASE REPLY COMENT]

sama la kita.. tp kmk suka baby.. mok pegang jak x berani, maklum lah kasar.. ada anak orang biru2 dikerja kmk kelak.. hehe

aNiss :):) said... [PLEASE REPLY COMENT]

hahaha =) kalau aniss, pantang tengok baby, mesti nak peluk2 nak cium2..

pisst : akak tunggu baby sendiri ea baru nak bermanja?? hohoho~

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@aisya

yalah kmk tek..taku juak.haha..
x brani.. + x mesra..haha :)

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@aNiss :):)

haha.yelayela..
x sbr nak tggu baby sndiri kot..wahaha

Dea said... [PLEASE REPLY COMENT]

belog berwajah baru eyh..:P

erolnukman said... [PLEASE REPLY COMENT]

faham2...ko pun samah gak aih..rasa janggal dgn baby..mey taau lah,hanya kita saja yg tahu..hahaha! tp bila dah nuan baby hasil 'usaha' sendiri baruk lah ok..mey janggal2 agik..hehehe!

p/s: pnukaran email blog masih blum dpt d selesaikan..=P

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@erolnukman

yah.atg2..ko dun..stres kali makh maler makh nubak mak ko.."layan gak anak umit du..eh mey..pandang sebelah mata pun mey.."..parep..haha

*aie..labik gn udah??

[sutera kasih] said... [PLEASE REPLY COMENT]

mun ktk tgh sedih2 nk..tgk ktk miak kecik, konfem ktk senyum hehe

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@[sutera kasih]

hah?xpenah gik kmk try..xda miak kecik lm umah tk.hehe :)

Farid Casablancas said... [PLEASE REPLY COMENT]

waaaa !! cantik2 COMMENT nie.. Ada KAWAN & ada TUAN BLOG :D haha

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Farid Casablancas

iku tutorial spe???sebb tu lahh cntik..wahaha.

Raji berkata said... [PLEASE REPLY COMENT]

ak pun nk baby sndri hohoho
tapi ak lgi nak kawen -.-

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Raji berkata

wahaha..nnti balik dr jepun.msti ko bwk baby satu kn raji.haha