-->

Monday, March 21, 2011

yerr..adakah anda sedang meluah perasaan menggunakan blog Cik Solehah??hehe

(entry nie mcm panjang sangat kan??huwaaa..mengantok...)

dari tadi aku asek try bnyk kali install photoshop & illustrator kt laptop kakak nie ha.
tapi...hampa terasa..memang xdapt la..aku pun heran bin pelik..why?why??
di saat aku memerlukan semua tu..semua tak dapat..

aku rasa nak menjerit sorang sorang dalam rumah nie..tapi..takut dorang tekejut pulak.
maklum lah.rumah depan klinik..kontrol bebehh.. :"(
kejap2..aku rasa nak smekdaun lppy kakak aku nie.
tapi..takut dia marh pulak..ya Allah..sebb pc..lptop aku rosak..
aku rasa mcm tekanan perasaan lah sekarang..

sorry.nak singgah blog korang balik pun mcm hilang mud la mcm nie.
apatah lagi nak buat keja design2..takda photoshop.takda illustrator.aku rasa mcm gilak ehh.
maybe..sebab aku manjakan diri sangat kot dengan dorang sebelom nie.
kalau tak..mesti aku tak tekanan perasaan mcm nie..adakah anda menyesal solehah??

jawapan : tidak sungguhh..hahaha..saya suka bahhh..
cuma..saya kesal..di saat saya memerlukan dorang + ada keja nk siapkan.
di saat itu jugakk lah dorang buat hal okeh..

kenapa saya rasa benci lahh dengan perangai pc + laptop + photoshop + illustrator skarang nie??
kenapa solehah??bagikk laa jawapan..haha..

dah la line intenet..tak laju sangat..sebab..pkai brodbend jak pun..
harap harap..kakak dh dapat gaji..nak suruh dia pasg streamyx ahh.hehe  :)
kalau tak pun..beli tv lcd..hahaha..astro full package..sebab..
sekarang takda tv beb!kesian kan..

yang paling buat aku tak biasa dalam hidup aku sekarang..kat sini takda line DIGI.omg!
cyesly.aku rindu weyh ngn buah hati intan payung..sebab..saya adalah user DIGI EASY PREPAID.
FREE CALL . FREE SMS . ha..memang tak biasa bila.. teringat masa kat rumah dulu ..
pagi pagi..kol 7..aku dah kol buah hati intan payung..sebab??nak bangunkan dia lah..haiyaa..
kalau tak..mesti dia yang kol pagi pagi..then..nak tido malam..mesti kol jugak..walaupun jarang sms.
tapi..dua tu mesti buat..kol wktu pagi & malam. :) dh nama free kn?kn??save bajet 2011..hoho.

sekarang..guna celcom jk..nak koling lama lama..tak boleh la beb.
nnti kdt cepat habiss..hehe..maklum lahh..dua dua penanam anggur yang romentik.hehe..
dulu..masa guna DIGI EASY PREPAID.memang senang gilakk..nak koling2 smpai
muntah pun takpa..hehe..

TAPI SEKARANG..TINGGAL KENANGAN..
takda digi..mcm..rasa jauhh la sangat sangat ngn buah hati intan payung.
ehemm!mcm la jaoh sangat.haha.

oh yep!aku tengah belajar dengan lebih mendalam bahasa melanau kat sini.. :)
sebab..semalam aku pegi kedai..pastu..makcik tu peramah sangat..
dia cakap manyak manyak..tapi..aku buat muka bodoh & senyum senyumm..
ekcely..tak faham pun..hahahahaha...
nasib baek laa kawan aku kat tepi jadi google translet jap..agagaga..

" sibal juhh..hehe... :) " = " jom jalannn..hehe.. :) "

p/s : okei.saya rasa nak tolong formatkan lappy kakak nie..leps tu nk try install lagikk..
dah aku duduk sorang sorang dalam rumah nie..aku meluah perasaan dalam blog jk lah ho..
ihateyou lahh photoshop + illustrator + lappy + pc..grrrr!!

9 comments:

Cik Ezy said... [PLEASE REPLY COMENT]

sabo solehah..
dugaan tu,.
ade mase kite sng.. ade mase kite ssh..
=)

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Cik Ezy

dh bnyk dugaan mcm nie cik ezy..rsa nak menangis pun ada jugak ..hmm

Memo_Hazel said... [PLEASE REPLY COMENT]

at least ktk still berkontek deng. :)

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Memo_Hazel

yalah tek..mun sik kontek..agik lh susah..hehe :)

Wan_hazel said... [PLEASE REPLY COMENT]

laptop akak ktk pun graphic x ngam li..pakey protable pun xpat ka??

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Wan_hazel

mula tek..nang xpat..kmk try adobe master lok..kkya xpat..try portable ktk pun xpat..last2..kmk format..dapat dh kinek..hehe

moeyna said... [PLEASE REPLY COMENT]

le'ah....mana kamoo?? hehe

nway, anda d tag darl :)

http://moeeyyna.blogspot.com/2011/03/kena-tag.html