-->

Thursday, March 3, 2011

i am not sure laa... [ PART 3]

yes.3rd march 2011 dahh.. :) aku kembali meneruskan thread entri aku yang ngekngek nie.

yes.atas sokongan dan dorongan.*erk.btol ek?haha..atas sokongan kwn2 seblogger..
sempena tahun baru 2011 aritu..aku bukak bisnes buat HEADER only okeh.RM10 jk.

eh.tak sangka pulak.ada yang nak tempah template sekali.sapa lagi..jengjengjengggg...
si comel AMIEY WHITE  . okeh,.dia 1st customer aku masa tu..haha..neves pun ada jugak.
takut pun ada..segan pun ada..becampur baur laa perasaan masa tu..ekekeke..tapi,..amiey
baikk..hehe... :)  *sorie.aku xda ambik gmbr interface template yg amiey tempah..skarg pun
amiey dah tuka template baru  (aku jugak yg buat.haha) lepas tu..aku dah konfiden dh nak
buat template..untuk sapa2 yang tempah ..memang sengaja tak nak warwarkan sangat..

FULL TEMPLATE BERAPA SOLEHAH?

okei.aku buat RM20 jak.grr..murah ek?ke mahal??hahaha..tapi..yg nak tempah tu ada
jugak ckp.."kenapa murah sgt solehah?asl tak buat rm 20 ++ / rm 30 ++?"ha. kat sini.
aku nak bgtau..aku buat murah murah..bukan sebab template aku buat tue tak bekualiti
okeh.NO laa..tanya yang penah oder template ngn aku..adakah template aku buat kurang
berkualiti??SILA JAWAB ye.haha..selalu aku buat FULL TEMPLATE + POST FOOTER
+BUTTON SHOUTBOX+TAB MENU+BUTTON FOLLOWER+FOOTER+ CURSOR..
berbaloi ke tak?hahaha..memang berbaloi kott..ekekeke..

kenapa aku buat fulltemplate rm20  sahaja?

bukan sebab aku nak tarik rmai yg nk order..bukan..bukan..kta semua ada perspektif
yang berbeza tau tak..aku imejin kan org yang oder template/header ngn aku nie mcm
aku mula kenal apa itu memformat laptop atau pc mula mula dulu?ha!mcm takda kaetan
sangat kan..tapi..bagi aku sangat la berkaetan okehh..

biar aku explain dengan lebih jelas di sini.

korang tak rasa membazir ke antar kt kedai semata mata nak format laptop korang
yang banyak virus tu?hmm..aku rasa..membazir tau tak..sebab..aku nie bukan la
anak org kaya pun..agagaga.. *anak org kaya.jangan terasa ye.hahaha..so..apa yg
menjadi motif aku  di sini..

kalau korang tau betapa senang nya nak format lptop korang tu..korang tak kn hantar
g kedai kan?kan??korang sanggup format sendiri.lagi jimat..tak kesah laa..korang nak
pkai cd pirate ke..ori ke..asal lptop korang jalan..kan?kan??hahaha..bukan lptop org
lain pun.. erk.apa kaetan aku dgn harga template & header aku buat..

memang ada kaetan..sebab,,kalau aku jadi customer kan..mesti aku dah fikir mcm nie.
di sebab kan aku nie kuat  berfikir ye.hahaha...
"cis..tekan..tekan keybod..abis format.install software.demm!senang gilakk ehh!"
"laa..senang je solehah nak buat template nie..edit koding + design pkai photoshop je.
ingatkan susah laaa sangat..haishhh..bagus aku try buat jugak.." <<---ayat nie laahhh
bepusing pusing dalam kepala hotak aku smpai sekarang nie ha.hehe..

*klau tak faham apa aku ckp nie.buat2 fhm je lah..hahaha

mcm..yg aku ckp tadi..perasaan aku tau mcm mna nak format..senang pulak kn.. jadi.
maybe sebab aku buat benda nie bukan sebab aku cakap aku penat & nak duit..tapi..
semua nie sebab minat..so.aku tak letak hrga yg tinggi sgt..haha..ada fhm di situ??
ekekeke..kalau  boleh..aku memng buat free..tapi disebab kan aku skarang penanam
anggur yang kurang berjaya..aku ambik duit tu jadi duit poket laa .haha..selama aku
bisnes nie pun..jarang dah nak mintak duit ngn mak ayah..duit yang aku dapat cukup dah
nak beli satay 30 bijik..kenyang makan wo.ahahaha...

aku tak kedekut pun tau..aku bagi bagi jugak ngn adek aku..tiap petang aku blanja dia
makan aiskrim..klau tak..pegi beli cucur panas kt depan petronas tu ha..sedaap..
kakak aku pun smpat jugak merasa duit aku bisnes nie.hahaha..sebab..dia slalu pokai.
hahaha..topup jgn ckp ah..*bukan nk bngga diri..yg oder pun ..klau nak byr guna topup
pun boleh jugak..bankin pun boleh.. blom abis aku guna topup yg lepas..ada lagi..ada lagi..
smpai tak habis..tapi tamat tempoh.ahahaha..


(nak tengok??bukak la FACEBOOK EMPAYAR BINTANG TIGA.hehe)

nie.fevret template aku kot..suka sangat..hahaha...*syok sendiri pulak dah.aaggaga
blog cik wani :) ada cookie monster woo... :)
|
|
^



*simple tapi comel kan?hahaha..

p/s : so.sekarang aku tak buat tempahan template lagi dah..close.close..yang dh tempah awal.
aku tengah siapkan sekarang nie okeh..aku close bukan sebab malas dh nak buat..tapi..kan..
naluri ku bekata...lepas nie..aku bz kot..takut xda masa nak siapkan.. :) hehe..

aku maseh mencari motif aku buat thread entri nie.smpai part 3 pulaks tu.grr..hahaha

12 comments:

Sharienz Sz said... [PLEASE REPLY COMENT]

salam..ala..dah close ker adik solehah..kak rien baru nak tempah..

kak rien nak order untuk blog personal akak dan blog untuk butik akak...

tak nak buka lagi ker?? :(

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Sharienz Sz


hee..x bukak lagi kot..tak dh bz nnti solehah x dpt siapkan.. :)

Sharienz Sz said... [PLEASE REPLY COMENT]

klu adik dah buka mention dkt kak rien 1st ok..hehe!!

erolnukman said... [PLEASE REPLY COMENT]

pandey ktk edit oo..da study ka?boleh ajar kmk juak oi...hehehe

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@erolnukman

haha..pandei ckit..xbnyk :) haha..

aok.ada la study ckit..*yerr..smua ckit..heee..
boleh2..klak kmk aja ktk bnyk2 :)

erolnukman said... [PLEASE REPLY COMENT]

yg paling kmk nak tauk,font yg cantik2...bnr tok.ajar yaa..hehehe

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@erolnukman

font nk ne ktk mok tuka??
*blurr kejap.hehe

Cik Ezy said... [PLEASE REPLY COMENT]

saye baru berjinak2 nk gune photoshop..
haha
baru nk blaja sbnrnye..

Raji berkata said... [PLEASE REPLY COMENT]

wahhhh ptot lah dh buat buisness header
tapi lawa2 juga owh ^^
nnti ak ad duit ak pun nk tempah lah
hak2

♥ solehah ♥ said... [PLEASE REPLY COMENT]

@Raji berkata

cehh.header ko buat sndiri dh semart wo raji.haha